Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kaum kerabat aku

Rabu, 23 Januari 2013

JABATAN PENDAFTARAN NEGARA

Al-kisahnya dengan JPN nie.......akhirnya hari ni aku berjaya juga mendapatkan kad pengenalan baru setelah dipaksa rela oleh ramai pihak supaya aku menukarnya sejak beberapa tahun lepas.....beberapa tahun????? cam teruk bebenor!!!! teruk tak teruk korang tengok gambar kat bawah ;-


dah memey tak de rupa. i/c....
see.....memang terukla nie gerenti pergi mana-mana bank pun tak lepas....tapi disebabkan aku ada link dengan manager bank yang selalu aku buat urusan bisnes....so, berterusanla i/c ni diguna pakai...tanpa ditukar.....kalau bank lain memang aku takkan dapat buat urusan punya...contohnya nak buka akaun...hahaha...jangka hayat i/c ni kurang lebih 10 tahun, masa 'gila-gila remaja' lagi tu......hari ni khidmat dia tak diperlukan lagi....kesian pulak....banyak berjasa tu.........acctually yang boleh jadi camtu...masa aku kat kolej dulu....lupa nak buang masa cuci baju....washing machine tu....inila hasilnya......tapi dah sampai berapa negara teman aku nie...kemana saja aku pergi dia pun pergi.....

Kalau bukan sebab nak buat transaction antara country...memang aku takkan buat baru nya....dah memang degil....dah berbuih mulut orang yang sayang and ambil cakna hal aku menyuruhnya....tak diendah pun...apa yang susah sangat aku pun tak tau.....at last...di paksa rela oleh manager bank dan partner bisnes....aku buatla....ni dia...serba baru ;-


p/s :- buat pengetahuan korang....untuk pertukaran i/c baru ni memang free sekarang nie....but!!!!....tetapi jika korang ni masa umur 18 - 25 tahun tak tukar i/c akan didenda sebanyak RM 80.00....jadi tak de free nya......maksud aku jika dalam tempoh tu korang dah tukar....untuk tukar buat masa sekarang kepada i/c baru....barula free of charge!!! so, harap maklum.....


13 ulasan:

Qynisma berkata...

noor edii... comei namo.hee~ sesimple yg buleh deh..hua~ :P

oo ore kg raja.. haha tmpt lalulalang ambe g ngaji.muehehe.

keep blogging.

kbai :D

aNiss :):) berkata...

amboi teruk benor ic lame tuu. nanti ic baru jgn masuk dlm washing machine lagi yaa :DD

Amanda Suria berkata...

ye la..nak pi tuka la ni...umur dah 35 tahun dah ni..tp dulu dah tukar masa umur 21 thn...huhu

Gombug berkata...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

say to easy=) berkata...

saya pun dh tukar ic bru..ase puas hati ngn pic baru dr sblm ni.hahaha..singgah n salam kenal :)

Nick Nashram berkata...

hahah..sama r bro.
buat masa sek men haritu, smpai skng tak tukar2 lagi.
cantik pulak ic baru ni.
ade double pic.

aimaniman berkata...

Oooooo., maknanya akak oun kna denda rm80 la ek,, tp ic akak masih cun dan available.. x yah tukar le

aQu Mad berkata...

salam kenal kawan :)

MawardiYunus berkata...

hahahah.. gua baru je tukar ic.. tup2 ada ic versi baru plak mak aih tension

Eedi Aziz berkata...

Qynisma @ aNiss :):) : thanks ya....

Amanda Suria : elokla tu....lgpun ic lama tu zaman remaja...skrg dah dewasa...muka pun beza kan....hehehe

say to easy=) : samala kita....

Nick Nashram @ aimaniman : sah kena bayar rm 80....better tukarla...i/c baru nie mmg cantik...

aQu Mad : salam kenal...tq

MawardiYunus : xpa bro...masuk je washing mchine...rosak chip n then p wisma....tukar lagi...:)

Athirah Farah berkata...

hye.! singgah sini + nak komen ni.. hee =)
wah.!! ic bawu tuh.. =)

free tak.?? jom join satu segmen..

http://fasyrah89.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

if tanak join takpe.. tapi drop komen la kt situ ya.! =) boleh kan.??

thx.! =))

Seneorita Baharin berkata...

ic baru tu chantek.. :) ..tp xbuat lg la..huhu

Eedi Aziz berkata...

Seneorita Baharin : esok p JPN