Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kaum kerabat aku

Selasa, 22 Januari 2013

Supper at Penang

Masih story pasal off day...dah puas aku berehat + tidow disebabkan off day aku hari nie.....malam tadi lebih kurang dalam jam 8 lebih aku ajak adik aku untuk pergi hilangkan boring dengan main bowling kat Kb Mall...perrgghh..bukan main bersemangat semuanya......tambah lak dah lama tak main...excited nie....huahua...dalam jam 9.15 malam sampai sana....terusla menuju ke destinasi dengan semangat nak menang sambil mendukung anak buah kesayangan aku....siapa lagi kalau bukan 'Syeefa'.......Syeefa pun nak main Bowling???......ok, dah masuk kononnya terus ke kaunter nak bayar lane......tut...tut....memang hancuss...nasib baik tak pecah meja kaunter tu.......kenapa????? sebabnya full book....9.30 ada game dari geng-geng mana entah....siot betulll......memang sakit hati tak usah cakap la.....tapi disebabkan aku nie lelaki budiman...cehh...cuba pujuk diri....saborrr!!! sekarang dah blur tak tau nak buat apa...nak pergi tempat lain tengok jam dah lewat.....so, keputusannya??? window shopping la.....tapi bukan aku...adik aku dengan bini dia.....hehe...biasala perempuan kan...tak sah nya datang Mall kalau tak berbelanja.........

Ok...dah...habis semua....disebabkan frust tak dapat apa yang aku nak, dalam kepala mencari idea untuk gantikan kepuasan aku yang belum tertunai nie....ada suggestion dari adik aku nak pergi 'karok' tapi memandangkan Syeefa pun ada sekali tak best la plak...dah lewat...kesian Syeefa....makanya,oleh sebab aku bukan sekadar 'Pengemis Cinta' malah Pecinta Makanan juga......so, plan aku....makannnn.........kalau korang nak tahu...makan pun boleh menghiburkan aku juga tau....senang kan??? hehe....apa lagi drive la mencari tempat yang best untuk melantak....cari punya cari, begitu jauh perjalanan....sampai ke Penang....gilerr betui makan punya pasal.....rela......lagi kesian Syeefa.....

dah jadi the Nanny lak aku malam nie...

Bayang kan dari Kota Bharu ke Penang jauh tu........hehe......acctually tak jauh pun nama je Penang tapi masih kat Kota Bharu...area Taman Bendahara berhampiran dengan Hyper Market Pantai Timur berhadapan dengan Marry Brown...ada warung 'Char Kuey Teow (PENANG)' baru buka....memang best....siapa yang dok Kelantan patut cuba...tak menyesal......seperti aku cakap tadi, aku nie 'Pecinta Makanan' ditambah untuk menebus keinginan aku yang terbantut tadi...aku mencekik 2 pinggan char kuey teow special....hah....puas hati aku malam nie......dia punya harga :

Kecil      :     RM 3.00
Besar     :     RM 4.00
Special   :     RM 5.50

Wah dah jadi promoter lak aku.......so, itula kisahnya 'Super at Penang'

Ummi & Walid tinggal!!!!

The 'Warung'

Nie yang special.....special ni udang je lebih....tu yang jadi spesel....
wah bukan main lagi Walid & ummi Syeefa nie...enjoy makan...

memey ramai orang....korang tepaksa tunggu untuk dapat table...sabar ye...

Nyum....nyum.....tak senonoh.....pedulikan apa orang fikir....hahaha....






7 ulasan:

MawardiYunus berkata...

Assalamualaikum . Alhamdulillah. terima kasih sudi follow blog gua.. hope dapat terus berhubung .. selamat berblogging bro.. jom tengok entry ni untuk ucapan terima kasih saya :) http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/followers-mingguan-5.html

Eedi Aziz berkata...

wasalam...thanks bro sudi bertandang.....budak baru lagi nie...anyways keepin touch...

Irfa berkata...

pestime makan ni memula jejak kaki kat bumi sgor rasa macam takleh telan sbb telur nya nampak berlendir tu..tp sekarang dah ketagih.hehe.tapi brother yg buat ckt sedap dah benti niaga..sekarang punya x sedap mcm dulu,tp oklah..

izan mama mia berkata...

wah comel baby tuu

sedap nampak makanan tuu

Eedi Aziz berkata...

Irfa : penangan char kuay teow....hehe...try buat sendiri la

izan mama mia : my lovely anak buah...

★MaRiBeL★ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Seneorita Baharin berkata...

char keow teow kat situ mmg terbaekk.. :D sy org penang, slalu p pekena char keow teow kt situ,...heee