Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kaum kerabat aku

Jumaat, 25 Januari 2013

Roti Tempayan Pasir Pekan

Salam jumaat dan salam Maulidur Rasul buat semua umat Islam dan salam sejahtera pada yang bukan Islam....ok...hari ni, walau masih tak kebah sepenuhnya demam aku ni....rasa nak kongsi lak cerita pasal makan......hehe....2 hari demam...wuhhh time2 ginila rasa amat memerlukan belaian kasih dari seorang yang bergelar ibu or isteri-isteri....cehh...berapa banyak isteri......betulla...sakit demam camni kalau ada yang take care pasal kita...teman kita...tanya itu ini pasal kita...teramat la best.....demam pun tak rasa demamnya.....betul tak??

Tetapi saat bersama dengan ibu ni dah lama berlalu....maksud aku, yela dah tua bangka nak manja lebih-lebih kesian lak adik-adik.....haha....sepatutnya umur dah macam aku ni seorang wanita yang bergelar "isteri" melayani aku.........hehehe........tapi............................belum ada jodoh......sabar je la..............so, masih lagi hidup berdikari seorang diri, sakit ke apa...pandai-pandaila jaga diri sendiri........bertuah sapa yang dijaga, ditemani isteri/suami diwaktu-waktu kecederaan camtu.....

Sebenarnya masih bersyukur juga aku ni.....walaupun belum dapat kasih sayang dari seorang yang bergelar ISTERI tu, aku masih ada adik-adik yang amat kasihkan abang long dorang....yang sentiasa memberi semangat, memberi inspirasi untuk menjadi seorang abang yang bertanggungjawab....ye ke??? adik aku semua 7 orang, 6 lelaki 1 perempuan.....so....mereka semua ni  memang baik dan amat sayangkan aku.....nak tau...meh nak cerita.....

Aku nie jenis susah nak demam, tapi kalau dah demam boleh tahan juga teruknya.....so, oleh sebab prihatinnya adik-adik aku ni....dorang tahu pe cara pun aku nie kalau rasuah dengan makan....InsyaAllah....jalan.....hehe....dengan kepala pening tak berapa betul jalan...dorang ajak aku keluar untuk hilangkan rasa demam.....Perjalanan kami menuju ke Jambatan Sultan Yayha Petra kearah Pasir Pekan....aku dah boleh agak dah mana dorang nak tuju......jom aku tunjuk >>>>>>>

Rotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........................!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedai Roti Tempayan Pasir Pekan........terkenal dengan roti tempayannya dan pelbagai jenis roti lagi seperti roti canai, roti hamlet, roti sardin dan lain-lain lagi.....apa yang aku nak ceritakan, pasal roti tempayannya.....bagi aku sini is the BEST Roti Tempayan dalam Kota Bharu yang korang boleh rasa....dengan rotinya yang gebu.....empuk...meleleh.....hehe...sorry erk aku ni memang kaki mencekik!!!.....di tambah lak dengan kari KAMBING....hah ko mana tak meleleh air liur tu......memang terbaeek la...ini pun aku boleh gerenti, kepada yang penggemar sebarang jenis roti ni...sure, pergi je sekali korang akan pergi berulang kali kesini.....jemputla kesini ya......tak kira yang berada di Kelantan or di luar Kelantan yang datang melawat ke sini boleh la singgah ke Kedai Roti Tempayan ni......

Abang Haji yang berbaju melayu hijau tu tauke dia...memey mesra pelanggan...
Ini adalah satu port geng Big bike Group Kawasaki Versys... kalau korang geng Touring bike bleh joinla....kalau geng  Sport bike  join aku...hehe

Direction kesana mudah je.....dari Jalan Hamzah bersebelah dengan KB Mall tu korang terus je menaiki Jambatan Sultan Yahya Petra menuju ke Pasir Pekan....50 meter sebelum sampai bulatan Pasir Pekan....korang tengok sebelah kiri......kalau tak tahu juga search GOOgle Map..... :)

Sesi Mencekik!!!!!

Kari Kambing...terbaeekkk!!!!
Yang kiri tu...umur  22...adik aku yang dok study kat UM Sintok, Kedah...yang yang kiri tu umur 20...baru nak sambung belajar bulan 3 nie....yang tengah tu dah tengah-tengah umur.....hehe
Seperti biasa....aku tak cukup kalau satu......mesti dua punya.........

Lepas dah makan...sempat la pergi pusing cuci-cuci mata dulu tempat yang sepatutnya kita pergi......itu tak perlula nak bercerita......demam pun dah tak berapa rasa sangat dah nie.....ok....sebelum balik, kitaorang singgah dekat satu lagi kedai makan berhadapan Pasaraya Bilal, Kubang Kerian....makan lagi.......memang betul-betul dorang rasuah aku nie......kali nie makan sup pulak.....ni bini adik aku belanja lak....aku !!! gerenti takkan tolak punya pasal makan....

Makan daa.....

Sup Perut.....

Hurm.....inilah cerita pasal demam kali nie......next time punya demam, pe benda lak ceritanya kan??.....jemput la singgah menikmati roti Tempayan tersedapp kat Kota Bharu ni ya......c...u...................











4 ulasan:

~Cik Viva~ berkata...

kari kambing?? wow...bestnyaa

Wirda Amir berkata...

bismillah.....sedap tu,alhamdulillah...

Nick Nashram berkata...

roti tempayan memang sedap.
sekeping tu x cukup lg..hahah
cicah ngan kari daging pulak.

Eedi Aziz berkata...

~Cik Viva~ @ Wirda Amir : jemput makan...jangan malu2 ya...hehe

Nick Nashram : bro....balik kampung kena p makan roti tempayan kt sini..