Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kaum kerabat aku

Khamis, 17 Januari 2013

Bakat

Malam nie pe kata kita sama-sama kongsi bakat terpendam yang ada dalam diri masing-masing.....ketika masih berpeluang menghirup udara di muka bumi ni, baik kita jangan persiakan masa yang ada.....mungkin boleh diisi dengan pelbagai aktiviti yang korang gemar...........aku!!! entah macamana boleh wujud kembali bakat terpendam yang dah lama aku tak praktis nie......melukis!!!.......nak kata pandai sangat tu tak ade la but bakat melukis aku ni bermula masa dibangku sekolah rendah lagi...seingat aku....dari darjah 2@3 dah start menconteng......ada satu ketika masa darjah 4, aku dah siap buat bisnes lagi....macammana tu??? apa lagi....aku siap jual lukisan tu kat member-member lain...ala dulu bukan apa sangat yang dilukis...kartun like ultraman, power rangers dan sebagainya....tetapi memang membuahkan hasil...aku ada seorang marketing, kawan baik aku masa kecik...dia la yang promotekan....yang lucu lagi...ada sesetengah tu tak de duit nak bayar...tukar dengan pensel, pembaris, rubber...hahaha...giler...gelak sorang-sorang teringat masa tu.....kira hebat juga aku nie....mungkin kat sekolah tu aku je yang pandai melukis kot....hahahaha.......


Hasil pertama selepas 17 tahun.......



Pencapaian tertinggi masa tu....darjah 5, aku dihantar wakili sekolah untuk sertai pertandingan melukis
peringkat sekolah-sekolah daerah negeri Terengganu dengan tema "pembangunan daerah".....kenapa Terengganu???? sebab dulu aku sekolah daerah Besut, Terengganu....ok, then pertandingan tu aku just dalam senarai top 10....ramai lagi yang hebat kot....so, dari situ hingga aku tak menconteng lagi...mayb frust kot....hahaha....and then, penghujung 2012 aku cuba berjinak balik dengan pensil dan kertas lukisan.....perasaan tu datang dan mendesak untuk melakukannya......jadi 2 lakaran nie hasil daripada selama hampir 18 tahun aku tak melakar.........sekarang datang meroyan...de je masa free aku cuba sketch sesuatu untuk mengasah lagi bakat diri sendiri..........

Hasil kedua......

Apa komen korang?????? tak de la hebat sangatkan....yang penting kepuasan untuk diori sendiri...so, apa kata kita sama-sama kongsi Bakat terpendam, tersembunyi dalam diri tu....tak rugi pun..... :)


12 ulasan:

Azie Namico berkata...

hi ! thanks singgah blog azie...
oohhh ! ada bakat terpendam eh..semoga lebih success..

Hayati Harun berkata...

cantik..berbakat besar ni..

Nick Nashram berkata...

terbaik la bro..aku setakat lukis tu tak smpai lg tahap camni..ni boleh buat business dah ni..betol bro.

Irfa berkata...

masa sekolah dulu suka gak melukis.sekarang skill dah terjun ke laut ;).lukis org lidi bolehla

Herman Bagus berkata...

bagus nih sob

Sya Chot .. berkata...

chot pandai menulis puisi,madah..hehe.. waktu kat sekolah menengah aktif dlm bidng penulisan ni,cz chot dulu budak sastera:)

#thnk follow blog chot,chot follow sini blik..tgk gambar profil,dah macam faizal tahir..ingtkn faizal tahir yg follow chot tadi.hehehe

Sya Chot .. berkata...

ehh tak puas lagi komn,uhuk3..nanti blh la lukis potret chot plak *wahahaha,ok xmalu gila..hehehe

Eedi Aziz berkata...

Azie Namico @ Hayati Harun : thanks.... :)

Nick Nashram : thanks...aku pun baru start balik je bro...mmg dah lama sgt xbuat...tetiba je meroyan...bisnes??? hahaha....dulu blehla dengan geng2 sekolah..

Irfa : try la praktis semula...bakat dah de...kata orang perlu asah je tu...sy pun dah hampir 18tahun tak melukis...jom2...amik paper n pensel...

Sya Chot .. : mesti bnyak karya yg ditulis...hebatla...faizal tahir??...tengok elok2 :).....nati sy lukis semua frenzlist n tag kan...hehehe...sabarrrr....

heirizalieyana berkata...

wah,,cntik lha. .nk share jgk, , mcm yana nk ,,xdew lha pndai lukis sgt org2. . tpi klw bgi yana shading lukisan,, ,itu memang kje yana dh tyme alm psekolahan dlu

Mar Haini Abdul Rahim berkata...

ape pendapat... mmg terrbaiik la.. hehe psst awek sape ni ? cun2 :D
emm betul2, suke melukis jgk.. tp xla secantik ini lukisan daku. jauh panggang dr api ^^

Nurul Filzah berkata...

Nurul datang sedang mengemis cinta. Hehehe, cantek lukisan.

tiba2 tergelak kuat2 masa baca part yg jual kertas lukisan. heheheheh

Eedi Aziz berkata...

heirizalieyana : xlah pandai sgt...still cuba perbaiki lagi...bolehla kongsi ilmu..

Mar Haini Abdul Rahim : thanks biasa je tu...baru merangkak...kongsila skecth Mar...awek??? ntahla...awek sesorang kot....hehe..

Nurul Filzah : thanks visit...hehe...bisnes minded tu...