Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kaum kerabat aku

Ahad, 30 Disember 2012

Teman Sejati yang Busuk...

Di antara kita ni, tak kirala dari yang kecik ke...yang remaja...dan yang dewasa, mesti mempunyai teman....teman istilahnya ialah seorang yang dekat dengan kita saling berhubungan...saling mencetuskan...saling berkongsi...saling memerlukan antara satu sama lain.....tak kirala macammana orangnya namun jika di panggil teman itulah keadaannya......

Tetapi apakah pendapat anda jika anda mempunyai teman yang amat dikenali dengan panggilan manjanya "Busuk"....walau dah berbotol pefume spray kat dia pun tetap dipanggil busuk juga......hah....camner tu? sanggup ke korang nak berteman????? Nak tak nak terpaksa juga kan kalau dah memerlukan bia apa orang nak kata....dah kalau dia teman sejati kita.....

Hahaha.......busuk....busuk....memang busuk....kalau bertahun tak dicuci........ itulah kisahnya kalau nama pun dipanggil 'bantal busuk'.......tak perlula nak malu dengan benda ni kan??? tak kira la apa status anda...tua @ muda, bos @ kuli, dato @ datin.....walaupun tak 100% yang mempunyai bantal busuk dikalangan kita ni but gerenti ada......kalau tak percaya hah....aunty aku walau status Datin sekalipun tetap ada benda alah tu...haha....(pecah rahsia)....bantal busuk milik dia tu dah lebih kurang umur aku dah....apo nak dikato? sampai sekarang pun mana dia pergi dibawanya bantal tu....so.....status tak memainkan peranan disini..... 

:) tak perlu nak cerita hal orang...aku sendiri pun walau umur dah nak menjenguk 29 tahun...bulan 7 tahun depanla....sama juga still ade teman sejati ni........tapi tak la setua makcik aku punya teman.....muda lagi teman aku ni...asalnya dia aku jumpa kat shopping complex masa family outing...hehe 4-5 tahun lepas kat KB MALL, Kota Bharu......tujuan asalnya aku nak letak dalam 1st car yang aku beli hasil titik peluh aku sendiri...satria neo...coz aku dulu sering travel dengan kereta so...kalu dah penat sangat driving aku akan cari port-port yang selamat dan meneruskan misi....Tidow......so datangla idea masa lalu kat kedai cenderahati tu...nampak si teman ni...boleh jadikan alas kepala aku....jawabnya...ma aku yang jadi mangsa...tolong pergi belikan...hah dari hari tu jadila dia teman sejatiku.....jodoh aku tak panjang dengan satria neo tu.....bertambah akrabla aku dengan si teman sejati ni...mana taknya dari tinggal dalam kereta aku bawa ke katil.....bermulala hidup dia sebagai 'teman sejati yang busuk'.....dah bermacam peta kat dunia ni aku ukirkan......tapi yang bestnya dia tetap setia......

Pooh tu teman sejati aku yang tiada siapa pernah mengetahuinya sehingga hari ini.....
Sponge Bob tu milik sesorang yang tertinggal...sesaje aku jadikan teman bergambar si pooh








11 ulasan:

Nao Mei berkata...

edy...hahaha,,,,bantal busuk...nice...

Eedi Aziz berkata...

haha.....susah nak berpisah...pe lagi kat kelantan sekarang musim hujan..:)

KorN berkata...

haha.. bantal busuk pun layan ko eh... memacam perangai.. ingtkan bebudak je layan bantal bushukk ni...

ahsfantasy Ryu berkata...

ada orang tak boleh tidur tanpa bantal busuk:D

Eedi Aziz berkata...

KorN : layannnn.....ko tgk makcik aku tu...travel sampai ke Dubai n mana sekali pun xtinggal bantal dia bro...umur dah cecah 50 tu....hahaha...

ahsfantasy Ryu : 1000%....ahs cmtu gak ke? hahaha...:)

Wirda Amir berkata...

assalamualaikum...

busukpun dcium..dipeluk juakan..?hehe

Eedi Aziz berkata...

Wirda Amir : sbb itula betul2 'teman sejati'

Irfa berkata...

anak2 akak takde yg melekat dgn bantal busuk.malas nak ajar sbb susah nak berjalan kalau tertinggal ;)

Eedi Aziz berkata...

irfa : haha...kes naya tu klu tertinggal...gerenti mengamukla...tukar..baik xyah ajar...tapi mak dia ada bantal busuk xpe....mesti xlupa...

Si Matatajam berkata...

M tak tahan kalau bantal bau busuk..

Eedi Aziz berkata...

M : tapi inila teman sejati...